blog

معرفی انواع چراغ اتاق عمل + مزایا و معایب

انواع چراغ اتاق عمل چیست

 مقدمه

انواع چراغ اتاق عمل چه نام دارد ؟ و کارکرد آن ها چیست ؟ در حالی که کیفیت نور برای موفقیت یک عمل حیاتی است، نوع نورپردازی جراحی که استفاده می شود بسته به نیاز جراح متفاوت است. نورپردازی جراحی باید نور روشن، همگن و متمرکزی را فراهم کند تا جراح بتواند آناتومی محل جراحی را به دقت تجسم کند. شما میتوانید برای دیدن قیمت و آشنایی بیشتر با انواع چراغ اتاق عمل به صفحه مربوطه در سایت ما مراجعه نمایید.

چراغ های اتاق عمل مدرن را می توان به سه دسته تقسیم کرد: چراغ های بالای سر جراح، چراغ سر و چراغ های داخل حفره چراغ میباشد که هر کدام کاربرد های متفاوتی دارند.

خرید چراغ اتاق عمل در سایت به توان تجهیز احیاء

 

چراغ جراحی اتاق عمل چگونه کار میکند؟

چراغ‌های جراحی که با نام‌های مختلفی مانند چراغ‌های اتاق عمل، لامپ‌های جراحی و چراغ‌های OR نیز شناخته می‌شوند، برای روشن کردن ناحیه جراحی در حین عمل ضروری هستند. این چراغ‌ها به‌طور خاص طراحی شده‌اند تا دید بهینه را برای تیم جراحی فراهم کنند و از یک محیط روشنایی ثابت و یکنواخت بر روی میز عمل اطمینان حاصل کنند.

سیستم های روشنایی جراحی را می توان بر اساس نوع نوری که ساطع می کنند، از جمله گزینه های رشته ای و LED دسته بندی کرد. لامپ های جراحی سنتی معمولا از لامپ های هالوژن در یک محیط فشار خاص استفاده می کنند.

در مقابل، دیودهای ساطع کننده نور (LED) نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در روشنایی جراحی است که به طور موثر مسائل مربوط به تابش مادون قرمز بیش از حد و گرما را حذف می کند. علاوه بر این، چراغ‌های جراحی را می‌توان بر اساس گزینه‌های نصب آن‌ها طبقه‌بندی کرد، که شامل وسایل نصب شده روی سقف، کف، قابل حمل و دیواری می‌شود.

 انواع چراغ های اتاق عمل چیست ؟

  • چراغ های سقفی اتاق عمل

چراغ های سقفی شناخته شده ترین از انواع چراغ اتاق عمل هستند. این چراغ های LED، هالوژن یا تخلیه با شدت بالا (HID) هستند و عموماً روی سقف یا دیوار نصب می شوند. آنها در هر محور حرکتی قابل تنظیم هستند تا بهترین دید را برای جراح ایجاد کنند و از تابش خیره کننده و سایه در محل جراحی جلوگیری کنند. جراحان با گرفتن دسته‌های متحرکی که می‌توانند پس از عمل استریل شوند، چراغ‌ها را حرکت میدهند.

چراغ های سقفی برای روشنایی محل جراحی و برای جراحی های باز نسبتا کم عمق مناسب هستند، اما نور مستقیم مورد نیاز برای حفره های عمیق و روشنایی دقیق را ارائه نمی دهند و همچنان به دلیل اشیاء بین نور و میدان در معرض سایه هستند.

علاوه بر این، آنها می توانند یک الگوی نور پراکنده ایجاد کنند که می تواند دید جراح از محل جراحی را تحت تاثیر قرار دهد. مسئله دیگر این است که چراغ ها سنگین هستند و در حین دستکاری می توانند به طور ناخواسته به سر اعضای تیم جراحی برخورد کنند. به همین دلیل این چراغ ها برای سقف اتاق عمل استفاده میشوند. در مقاله ای در سایت ما کامل انواع چراغ سقفی سیالیتیک اتاق عمل توضیح داده شده است و میتوانید برای اطلاعات بیشتر به آن مراجعه نمایید.

  • چراغ های جلو محل جراحی 

چراغ‌های جلو توسط جراح استفاده می‌شود تا نور را مستقیماً مطابق با دید او تأمین کند. آنها اغلب همراه با لوپ ها استفاده می شوند و ناحیه کوچکی از نور شدید معمولاً به قطر 1-5 اینچ را روی سطح هدف ارائه می دهند.

سیستم چراغ‌های جلوی قدیمی‌تر که از کابل فیبر نوری متصل به یک ژنراتور نور جداگانه استفاده می‌کند، به تدریج با سیستم‌های LED با باتری جایگزین می‌شوند. چراغ‌های جلوی جدیدتر جراحان را قادر می‌سازد تحرک بیشتری داشته باشند و وزن سبک‌تری نسبت به سخت‌افزارهای قدیمی‌تر دارند.

  • چراغ های درون حفره ای

همه عملیات را در قسمت هایی از بدن با چراغ های سقفی یا حتی چراغ های جلو نمیتوان انجام داد. در این زمان است که چراغ های درون حفره می توانند برای کمک به نور بیشتر به این مناطق صعب العبور مفید باشند. این نوع نور معمولاً به یک ابزار جراحی متصل می شود یا در یک سیستم کشنده تعبیه می شود.

معایب چراغ های اتاق عمل چیست؟

با این حال، این نوع نورپردازی همیشه کاربردی یا موثر نیست. روشنایی درون حفره خیلی روشن نیست و بنابراین ممکن است به درستی ناحیه مورد نظر را روشن نکند. جمع‌کننده‌های روشن برای برخی از موقعیت‌های حفره عمیق خوب هستند، اما می‌توانند مانع ایجاد کنند. جراحان در مورد رترکتورهای خود بسیار خاص هستند و راه اندازی مناسب کشنده یک عنصر اساسی در انجام جراحی است، بنابراین اضافه کردن چراغ به کشنده ها برای بسیاری قابل قبول نیست.

مزایای چراغ سیالیتیک اتاق عمل چیست ؟

  • شدت بالا بدون تابش خیره کننده و سایه

چراغ های جراحی معمولا بین 80000 تا 160000 لوکس است. جراحان باید ساختارهای عمیق درون حفره های ایجاد شده در بدن را تجسم کنند. در اتاق‌های عمل، نور به دلیل ماهیت تاریک و غیر بازتابنده بافت‌ها جذب می‌شود و تامین نور شدید بدون ایجاد تابش خیره کننده یا سایه‌ها ضروری است. این عوامل می تواند به خسته نشدن چشم جراح کمک کند.

چراغ های جراحی نوری با شدت بالا و بدون تابش خیره کننده و سایه را در اتاق عمل ارائه می دهند و به جراح در تجسم و تفسیر بافت ها، عروق و سایر عناصر با وضوح و دقت مطلوب کمک می کنند. تجسم و بینایی برای جراح و تیم جراحی از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • دمای رنگ چراغ های اتاق عمل

بر حسب کلوین (K) اندازه گیری می شود. منابع نوری مختلف دمای رنگ های متفاوتی را نشان می دهند. به عنوان مثال، دمای رنگ نور خورشید در طول روز تقریباً 5000 کلوین است، در حالی که لامپ های رشته ای موجود در خانه ها و فروشگاه ها از 2000 تا 3600 کلوین متغیر است. اکثر چراغ های جراحی در محدوده 4000 تا 4500 کلوین عمل می کنند.

تمایز رنگ به جراحان در شناسایی محل برش و بافت هایی که باید برداشته شوند کمک می کند. نورهایی با دمای رنگ پایین‌تر، که زرد به نظر می‌رسند، انرژی بیشتری در انتهای قرمز طیف دارند و بر رنگ‌های آبی و بنفش که کمتر پر جنب و جوش هستند غلبه می‌کنند.

برعکس، نورهایی با دمای رنگ بالاتر، که سفید یا آبی به نظر می‌رسند، متعادل‌تر هستند و شبیه نور سفید واقعی نور خورشید در ظهر هستند و کنتراست‌های ظریفی را برای جراحان فراهم می‌کنند که برای تشخیص یک ساختار از ساختار دیگر لازم است. دمای رنگ چراغ های جراحی در اتاق عمل می تواند به 4500 کلوین یا بالاتر برسد. با افزایش این دما، نور سردتر می شود.

نتیجه گیری

در این مقاله از سایت به توان تجهیز احیاء خلاصه اینکه چراغ های اتاق عمل یکی از مهم ترین عوامل در محیط جراحی است. بدون نوع نور صحیح، خطر خطاهای جراحی افزایش می یابد، نه به دلیل مهارت یا دانش جراح، بلکه صرفاً به این دلیل که ممکن است نتوانند آنچه را که باید ببینند. پس باید در انتخاب چراغ مناسب برای اتاق عمل بسیار محتاط بود و با دقت انتخاب کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *