blog

چراغ سیالیتیک

چراغ سیالیتیک

چراغ سیالیتیک که به عنوان لامپ جراحی یا لامپ اتاق عمل نیز شناخته می شود، یکی از اساسی ترین ملزومات تجهیزات پزشکی اتاق عمل و بیمارستان است. این چراغ ها نور کافی را در اتاق های عمل فراهم می کنند و به گونه ای طراحی شده اند که جراحان می توانند محل جراحی را هر چند کوچک در اندازه ها و عمق های مختلف ببینند.
انتخاب چراغ مناسب برای راحتی جراح و کارکنان اتاق عمل و همچنین آسایش بیمار مهم است. این چراغ باید به گونه ای طراحی شود که تمام تمرکز و توجه گروه جراحی بر روی محل عمل باشد. به طور کلی نور دریافتی چراغ سیالیتیک باید با نور روز یکی باشد، گرما تولید نکند و قدرت نفوذ بالایی داشته باشد.

آشنایی با چراغ سیالیتیک

به طور کلی سیستم روشنایی را می توان در یک سطح روی سقف یا دیوار ثابت کرد و یا با ایجاد ریل در سقف آن را تغییر داد. سیستم های روشنایی سقفی از یک یا چند مبدل در جعبه کنترل زیموت نصب شده بر روی دیوار برای تبدیل ولتاژ ورودی به ولتاژ مورد نیاز بیشتر حباب ها استفاده می کنند.
اکثر چراغ های جراحی دارای یک سیستم کنترل دائمی هستند. همچنین برخی از آنها دارای میدان دید قابل تنظیم هستند که می توان از آن برای کاهش نور ناحیه جراحی استفاده کرد. زیرا گاهی اوقات بازتابش های نور از لباس یا تجهیزات جراحی می تواند باعث تحریک و خستگی چشم شود.
روشنایی نور بر اساس لوکس یا فوت (1 فوت کندل = 10.76 لوکس) اندازه گیری می شود. محیطی با روشنایی 10 تا 20 لوکس بسیار تیره و تاریک به نظر می رسد اما اجسام بزرگ دیده می شوند.

برای تحقیق یا مشاهده معمولی اشیاء، شدت نور 200 تا 2000 لوکس مورد نیاز است، اما استانداردهای بین المللی برای حداقل شدت نور در اتاق های عمل حدود 25000 لوکس است.
اگرچه منبع نور باید یک متر بالاتر از محل جراحی باشد، برخی از پزشکان ترجیح  می دهند یا گاهی اوقات نیاز به ادامه کار با شدت نور 35000 لوکس به بالا دارند.
موضوع مهم دیگر در سیستم های روشنایی اتاق های عمل، کیفیت رنگ است که به عنوان محتوای طیفی نور محیط ارائه می شود و بر حسب دمای رنگ در واحد کلوین یا ضریب تغییر رنگ اندازه گیری می شود.
در عین حال، استانداردهای بین المللی 350 تا 7000 کلوین را به عنوان محدوده دمای رنگ قابل قبول توصیه می کنند. ضریب تغییر رنگ یا CRI در ناحیه جراحی برای بیان اثر منبع نور که منتج به عدم شفافیت رنگ بافت مورد نظر می شود استفاده می شود.

مهمترین ویژگی های چراغ اتاق عمل یا چراغ سیالیتیک

• برخورداری از نور کافی و مناسب برای هر نوع  عمل جراحی

• برخورداری از نوری مشابه نور روز

• ایجاد نور خنک با استفاده از فیلترهای نوری مناسب

• قابلیت نفوذ به عمق ناحیه عمل

• ایجاد حداقل سایه در ناحیه عمل

• بهداشتی بودن محیط چراغ

• سادگی ساختار و سهولت در تنظیم نور

• تنوع و مدولار بودن لایت هد برای به دست آوردن مناسب ترین شدت نور و اندازه منطقه

شما می توانید محصول مورد نظر خود را از شرکت به توان تجهیز که سابقه درخشانی در زمینه تهیه و توزیع تجهیزات پزشکی دارد تهیه نمایید. شما عزیزان می توانید  با شرکت به توان تجهیز تماس گرفته و محصولات پزشکی مورد نظر خود را از طریق کارشناسان و مشاورین فروش ما خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *